Fysioterapia

Fysioterapia Sipoon Hyvinvointikeskuksessa.

Varaa aika fysioterapiaan ›

Fysioterapiaa Sipoossa

Kipua selässä? Tai muualla kehossa?
Monet arkipäivän vaivat tai rasitukset saattavat johtua epäoptimaalisesta tavasta käyttää kehoa, jolloin jokin tietty kohta rasittuu enemmän kuin olisi suotavaa. Pienillä korjauksilla kehon käyttöön saadaan usein suuria muutoksia aikaan. Vastaanotolla etsitään syitä ja ratkaisuja erilaisiin kehon kiputiloihin, esimerkiksi selän- tai niska-hartiaseudun vaivoihin.

Fysioterapeutti on kehon rakenteen ja liikkeen erityisosaaja. Voit toki tulla fysioterapiaan katsastamaan kehosi liikkeen ilman erityisiä vaivojakin, esimerkiksi asennon tai kävelyn analyysiin. Tervetuloa lempeään ohjaukseen päivittämään kehonkäyttösi!

Tarjolla lisäksi äitiys- lantionpohjan fysioterapiaa. Lue lisää tältä sivulta alempaa!

Fysioterapiaan voi tulla myös ilman lääkärin lähetettä!

Fysioterapeuttina meillä toimii Maarit Suortti

Niska-hartiaseudun fysioterapia

Erilaiset niska-hartiaseudun ongelmat ja vaivat kuormittavat arkeamme usein. Fysioterapiasta voit saada apua ja ohjeistusta, miten ongelma saadaan korjattua ja arki voi jatkua sujuvammin. 

Niska-hartiasedun fysioterapia sopii erityisen hyvin 

  • Toimistotyöntekijät
  • Sähkömiehet
  • Hammashoitajat- ja lääkärit
  • Parturi-kampaajat
  • Opiskelijat
  • Kun työskentelet missä tahansa työssä, mikä kuormittaa niska-hartiaseutua

Fysioterapeutti tutkii ja ohjeistaa, sekä tarvittaessa hoitaa fascia-, mobilisoivalla tai muilla pehmytkudoskäsittelyillä käynnin aikana.

Purentaelimistön fysioterapia

Purentaelimistön fysioterapiassa helpotetaan leukanivelestä ja sen lihaksistosta sekä yläniskasta johtuvaa oireilua. Purentaelimistön fysioterapia tuo helpotusta erilaisiin kasvojen ja leuan alueen kipuihin ja toimintahäiriöihin. Erilaisia leukanivelen häiriötiloja ovat esimerkiksi leukanivelen naksuminen, sijoiltaan meno ja suun avautumisen ongelmat. Myös kasvojen kiputilat, tinnitus ja korvakipu voivat johtua leukanivelen alueen toimintahäiriöstä.

Äitiysfysioterapia edistää äidin kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä raskauden aikana että synnytyksen jälkeen. Se tukee kehon muutoksissa raskauden aikana ja tuo lievitystä mahdollisiin haasteisiin, mm. liitoskipuihin. Saat myös tukea ja ohjausta liikkumiseen, mitä voi tehdä ja milloin.

Äitiysfysioterapia auttaa myös lantionpohjan lihasten löytämisessä, niiden harjoittamisessa sekä rentouttamisessa; raskauden aikana harjoitettu lantionpohjan myös palautuu nopeammin synnytyksestä. Synnytyksen jälkeen äitiysfysioterapiassa voidaan tarkistaa synnytyksestä palautuminen, esimerkiksi erkauma, ja ohjata liikunnan sopivaa aloittamista. Myös muita mahdollisia vauva-arjen asioita, esimerkiksi kehossa uusina ilmenneitä kireyksiä tai muita muutoksia, tai imetykseen/ergonomiaan liittyviä seikkoja voidaan tarkistaa.

Äitiysfysioterapiavastaanotolla tutkitaan äidin kehon asento ja tapa liikkua. Myös lantionpohjan lihasten aktivaatio voidaan tarkistaa, silmämääräisesti tai intravaginaalisesti. Havainnoinnin ja tutkimusten perusteella ohjataan mahdolliset harjoitteet tai annetaan muut ohjeet.

Äitiysfysioterapiavastaanotolle vauvat ovat tervetulleita mukaan. Myös kotikäynnit ovat mahdollisia. Etävastaanotto on myös mahdollinen, "kevyissä" eli ohjaavissa tai asennon tarkistamiseen liittyvissä tilanteissa.
Äitiysfysioterapian ensikäynnille on hyvä varata 60min aikaa.
Käynnille ei tarvitse lääkärin lähetettä.

Lantionpohjan fysioterapia on kokonaisvaltaista, yksilöllistä kuntoutusta.

Lantionpohjan on moniulotteinen rakenne, mikä toimia sekä "pohjana" koko vartalolle että osallisena useisiin kehon toimintoihin, mm. hengitykseen, kehon ryhtilihaksiin ja seksuaalitoimintoihin. Lantionpohjan tunteminen on hyödyllistä kaikille - erityisesti urheilijat ja äänen käytön ammattilaiset hyötyvät toimivasta lantionpohjasta. Myös miesten lantionpohjan fysioterapia, mm. eturauhasleikkaukseen liittyvät tilanteet.
Lasten lantionpohjan fysioterapia; mm. haasteet rakon ja suolen toiminnoissa.

Lantionpohjan fysioterapiasta voi olla apua lantionpohjan toimintahäiriöihin:

  • Virtsan-, ilman- tai ulosteen karkailu
  • Rakon tyhjentymisen haasteet
  • Lantionpohjan rentoutumisen haasteet ja kivut
  • Gynekologiset laskeumat
  • Yhdyntäkivut, erektiohäiriöt, tuntohäiriöt
  • Lapsilla tuhriminen, pidätysvaikeudet, erilaiset lantion alueen kivut
  • Miehillä eturauhasleikkaukseen liittyvät tilanteet

Lantionpohjan fysioterapiaan voi tulla myös tutustumaan oman lantionpohjan toimintaan ilma erityisiä vaivoja.

Lantionpohjan fysioterapiassa kartoitetaan asiakkaan lähtötilanne tarkasti huolellisen kyselyn ja tutkimisen/havainnoinnin avulla. Tästä lähdetään tekemään suunnitelmaa yhdessä asiakkaan kanssa, kuunnellen ja keskustellen.

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Varaa aika